Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Podobne mal som Kretu toto leto, konkretne VIE-CHQ a skusal som to niekolkokrat zmenit cez agentov na VIE/BUD-ZTH no bez vysledku, ponukali len tie iste alt. destinacie ako web.

0 Citovat

Potvrdzujem, zmenit na nieco ine ako ti nuka system na webe je aktualne nemozne ... a bude horsie. Napr. Aqabu uz nemozem zmenit ani na Amman, Kukes za Tiranu, a zacina sa toho objavovat coraz viac :(

0 Citovat

Orbán wizz brutálně zdanil a nese to ovoce.

0 Citovat

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. 25.11 odlétáme s manželem prvně se společností Wizz do Benátek. Let už nám časově 2x přesunuli, to nám nevadí, jen jsem se chtěla zeptat, zda je nutné mít zakoupená sedadla? Při rezervaci jsem je nezakoupila, systém mi napsal, že budou přidělena automaticky. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda je nutné dělat online CHECK-IN? Po přihlášení mi svítí, že online check-in bude spuštěn za 4 dny. Letíme z Prahy, jen dvě příruční zavazadla+ jedno zaplacené WIZZ Priority nad hlavu k sobě, takže žádné odbavování zavazadel. Přikládám screen z rezervace.

Děkuji pěkně zkušenějším za radu.

 

Krásný den.

Eliška Vágnerová


screen-z-rezervace.jpg

0 Citovat

@Eliška Vágnerová: zakoupená sedadla mít nemusíte. Wizz vám nějaká při odbaveni přidělí automaticky, jen musite počítat s tím, že nebudete sedět vedle sebe

Odbavit se musíte, i když máte jen kabinová zavazadla. On-line odbavení si určitě udělejte, zdarma je možné v rozmezí 48-3 hod. před plánovaným odletem. Odbavení až na letišti je sice taky možné, ale je zpoplatněno a stálo by vás možná víc než vás stály letenky.

0 Citovat

Ahoj, jen pro kontrolu se chci ujistit. Jsme v Albanii, zitra vecer se vracime s Wizz zpet (do Vidne). Letiste Tirana neakceptuje letenky v mobilu, musi byt vytistene, ale my nemame letenky kde vytisknout. Staci jit na letisti na check-in prepazku a tam mi jejich letenku zdarma vystavi? Diky

1 Citovat

Ano

1 Citovat

Ahoj, Wizz air mi z změnil časy letů. Hodilo by se mi teď zpáteční cestu zrušit (Londýn-Vídeň) a cestu tam (Vídeň- Londýn) posunout o několik dní.

Nemáte někdo zkušenosti, že pokud bych zrušila jen zpáteční cestu (což mi aplikace wizzu nabízí, když kliknu na zrušit - nabídne mi zda obě cesty nebo jen jednu z nich), zda můžu ještě hýbat i s tou první cestou samostatně? Nebo se po zrušení zpáteční automaticky potvrdí, že souhlasím s časem cesty tam (Vídeň- Londýn) a tuto už nemůžu měnit? Pokud to nejde v appce, zkoušel to někdo telefonicky?

Vše zrušit nechci, cesta do Londýna (Vánoce) je teď výrazně dražší, než když jsem to kupovala.

0 Citovat

Telefonicky to poriešte 

00420 225 850 035

0 Citovat

eliskauhlikova napsal(a):

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. 25.11 odlétáme s manželem prvně se společností Wizz do Benátek. Let už nám časově 2x přesunuli, to nám nevadí, jen jsem se chtěla zeptat, zda je nutné mít zakoupená sedadla? Při rezervaci jsem je nezakoupila, systém mi napsal, že budou přidělena automaticky. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda je nutné dělat online CHECK-IN? Po přihlášení mi svítí, že online check-in bude spuštěn za 4 dny. Letíme z Prahy, jen dvě příruční zavazadla+ jedno zaplacené WIZZ Priority nad hlavu k sobě, takže žádné odbavování zavazadel. Přikládám screen z rezervace.

Děkuji pěkně zkušenějším za radu.

 

Krásný den.

Eliška Vágnerová

Check in pokud ho nechceš platit na letišti si musíš udělat sama, je to 48-3h. před odletem, pokud máš koupené sedačky, tak lze i dříve. Poplatek za odbaveni na letišti, je myslím 10 Euro. 

1 Citovat

Zeptám se na zkušenost, letíme v březnu do Říma, během měsíce teď 2x změnili odlet z Prahy. Aktuálně je odlet ve 21:30 večer, což mi vůbec nevyhovuje. Vyčkávám, zatím nic neruším, potřebuji letět v konkrétním termínu. Můžete mě  uklidnit, že se to ještě může změnit? :)

0 Citovat

Zmenit sa to moze. Mne cez Kovid zrusili lety v tie dni ked som mal letiet,a po par tyzdnoch ich zase obnovili. Ale zase velmi by som sa na to nespoliehal. a pokial potrebujes letiet v presny termin tak by som hladal alternativu.

0 Citovat

Can I Take Cash App Customer Service If Can’t Invest In Good Stocks?

 

However, it is suggested not to invest in any stocks if you don’t have any expertise or proficiency. First, you should determine some essential materials through  Cash App Customer Service to go through and understand how it earns profit and what the right time to sell out your stocks is. Otherwise, the chance of getting losses through your stocks is very high and sometimes you have end up with negative balance in your Cash App account if you are using it for the stock investment. 

0 Citovat

Aka je momentalne linka (pripadne aj konkretny termin) s najnizsim poplatkami za priority resp. 20kg-26kg-32kg batozinu? Nasledne to chcem preflexovat (najlacnejsi 5 Eur flex mam najpr. na linkach TIA-BRI/AOI...). Priority mam za 6,84Eur a 26kg batozinu za 15 Eur na VIE-TZL, ale myslim , ze urcite sa najde niekde aj lacnejsie, mozno nieco z AUH...

1 Citovat

tak dnes e-mail od evropského spotřebitelského centra - zrušení letu od wizzair...

Petra Tomsová:

Dobrý den,

Evropské spotřebitelské centrum ČR (ESC) poskytuje informace o právech spotřebitelů na společném evropském trhu a pomáhá a radí spotřebitelům v jejich sporech s podnikateli z jiných zemí Evropské unie, Norska a Islandu. Financováno je Evropskou komisí a Českou obchodní inspekcí, při níž působí. Více na www.evropskyspotrebitel.cz.

ESC funguje tak, že případ zpracuje a předá ho partnerskému centru v zemi, kde se podnikatel/přepravce nachází. Partnerské centrum pak osloví přímo podnikatele/přepravce a pokusí se sjednat mimosoudní řešení sporu ve prospěch spotřebitele.

Nyní jsme však od maďarského partnerského centra instruováni, abychom nesdíleli případy týkající se dopravce Wizzair, jelikož dopravce nekomunikuje v rámci mimosoudního řešení sporů, a proto není možné případy v jeho rámci řešit. Maďarské středisko ESC navrhuje eskalovat takové případy přímo prostřednictvím vnitrostátních donucovacích orgánů (NEB) určených podle článku 16 EU Nařízení 261/2004, protože tyto orgány mají sankční pravomoci vůči dopravcům, a je proto pravděpodobnější, že s nimi budou spolupracovat.

Pro let LYS-KRK je relevantním NEB francouzský DGAC:

Ministère de l'économie et des finances
Direction Générale de la Concurrence, de
la Consommation et de la Répression des
Fraudes (DGCCRF) (Directorate General for
Competition, Consumption and Anti-Fraud)
59, bd Vincent Auriol 75703 Paris cedex 13

Odkaz pro online zaslání stížnosti:
https://signal.conso.gouv.fr/

Děkujeme za pochopení. Pokud by se komunikaci s dopravcem podařilo maďarským kolegům obnovit, budu Vás kontaktovat s dotazem, zda již máte stížnost prostřednictvím NEB dořešenou či nikoliv. Závěrem upozorňuji, že činnost sítě ESC je povahy poradenské a mediační. ESC nevystupuje jako správní dozorový orgán a nevydává právně závazná rozhodnutí.

 

ten odkaz je sice fajn, ale zadání problému napíšou, že to přes ně nejde řešit.... wizz jsou prostě takový "Orbán" ve světe leteckých společností...

 

1 Citovat

Zkouším to přes Rakušáky a ti se od Wizzu nechají vodit za nos.

0 Citovat

Zdravím, po 3 měsících o od podání kompenzace za zpožděný let WIZZAIR pro 2 osoby mi dnes přišel tento mail ,, Výše odškodnění je uvedena u cestujícího xxxxx. Pro zahájení kompenzace pro ostatní cestující letu bychom vás laskavě požádali, abyste nám poskytli platnou plnou moc pro ostatní cestující s přiloženými podpisy, nebo podali jménem cestujícího nový nárok,,
Nový nárok mi se nedaří podat. Jak mám tedy postupovat? Myslím tím jak má vypadat ta plná moc a hlavně jakým způsobem ji mám zaslat. Děkuji za radu. Aleš

0 Citovat

Zdravim, dnes 26.12. rano v 6:40 jsem mel letet Wroclaw - Larnaca. Uz to zacalo spatne tim, ze mi den pred odjezdem prisel email od Flixbusu, ze mi zrusili nocni bus Liberec - Wroclaw (linka Praha - Warszawa). Takze jsem dvakrat tak dlouho a o nekolik hodin drive jel osobnimi vlaky pres Drazdany a Zgorzelec do Wroclawi, na letisti preckal noc a tesil se na ranni odlet na prosluneny Kypr. Uz jsme byli vsichni v "rukavu" nachystani nastoupit do utrob letadla, ale cekali jsme v nem dlouho a pak nas vratili zpet do haly s tim, ze jsou nejake technicke problemy. Odlet mel byt v 6:40, na tabulich se pak objevilo, ze bude v 7:30, potom napsali, ze v 8:00, pak v 8:30, to tam vydrzelo asi 5 minut a napsali, ze v 9:30 a po par minutach pred chvili napsali, ze v 11:00. Takze to spise vypada, ze mozna ani neodletim a nebo nekdy nekonecne za dlouho... Po zrusenem busu Flixbusu nasledne problemy s odletem, ktery bude minimalne ctyri a pul hodiny opozden nebo mozna uplne zrusen... Hezky se to seslo... Asi mi chce nekdo naznacit, ze jsem mel byt doma, asi znameni...

0 Citovat

Asi.


holub.jpg

0 Citovat

Muzes to brat jako naznak a vratit se nebo mas-li cas, pockat si tam. Prodlouzi-li se zpozdeni, tak i dnesni hotel od Wizzairu a zaroven i zazadat o kompenzaci za zpozdeni (nebo zruseni).

0 Citovat

Nove info: cas novych informaci posunuli z 11:00 na 12:30 a pracovnice na gatu informovaly, ze pry sem do Wroclawi jede nejaky specializovany mechanik Wizzairu z Katowic, povrta se v letadle a rozhodne, jestli pusti letadlo odletet (coz by uz tak bylo se zpozdenim takovych treba osmi hodin a jeste bych se bal takovym narychlo akutne opravovanym letadlem letet) a nebo zda bude let zrusen. Zatim cekam...

0 Citovat

Stojí tam vůbec to letadlo? Ani bych se nedivil, že tam není - prostě WIZZZZZ

0 Citovat

Lidi si přejou šťastné a veselé, klidné, pohodové a bůvíjaké ještě svátky ale toto je MASAKR🤮takže přání je jen přání a to většinou nic nestojí ale jestli to, co se stalo suomi je pomalu standart v cestování, no potěš koště.

Tak suomi, snad dnešní večer strávíš ( zřejmě i s rodinou) v pořádku a na místě kde chceš.

0 Citovat

Diky za reakce. Po oprave letadla si mechanik uklizi naradicko do brasen a je vyhlasen boarding (dnes uz druhy po tom prvnim odvolanem pred sesti hodinami). No, trochu mam strach...


img-20221226-121552.jpg
img-20221226-121712.jpg
img-20221226-122155.jpg

0 Citovat

Zdravím. 12.12.2022-5hodin před odletem ze SSH /Sharm/ do VIE přišla sms, e-mail od WIZZ, že let je zrušen . Bez dalšího vysvětlení. Cesta na letiště i tak,  večer odvoz busy  cestujicích na hotel s All incl, že  info další den. Údajně takto rezerv.50 pokojů.

Mezitím v mailu od WIZZ, že můžeme přebookovat let na další letiště, požádat o kredit 120%..

Další den info, že WIZZ zaplatil další noc, z hotelu nikdo nic neví. Že máme volat na linku WIZZ. Volání s dalšíma : pět různých agentů, od každýho jiný info...,Chat bez odpovědi.

Zároveň na mail od WIZZu došlo, že jsem zažádal o kredit 120 %. Nic jsem samozř. nežádal, ale ani zatím nepřebookoval let. Večer info z hotelu, že se další den máme do 12 vystěhovat. Bohužel až tady nám docvaklo, že WIZZ to nechá jen na nás. Využit kredit WIZZ-opravdu v účtu byl nahrán  a zakoupený letenky na nejbližší volný termín. Za dva dny SSH-MXP a za 4 hodiny na to navazující MXP-PRG.

Další noc tedy v dalším hotelu na svoje náklady. Ve stávajícím- v tom "od WIZZU"  chtěli / i uvedeno na recepci/ 150 dolarů za pokoj /2os. /All inc. Někteří tam zůstali. Na recepci jim řekli,  že prý jim to WIZZ pak proplatí. 

Poprosím o Váš postřeh, zkušenost.

Žádat o kompenzaci, proplacení poslední noci v hotelu, /fakturu mám :) ..atd?

Nebude jejich argument ten, že dvě noci grátis v hotelu s All incl. a navíc i využit kredit-oněch  jakoby " 120% " za zpáteční letenku ? Samozř. nové letenky s přestupem 3x dražší :)  Nejvíc mrzí ze strany WIZZ ta nekomunikace, vodění za nos,.../ Při odjezdu z hotelu prozrazeno, že věděli hned, že máme hotel zaplacen na 2 noci a pak ven, nebo zaplatit :).

 

Samozř. i let SSH-MXP postupně info o opožděmém odletu o hodinu, na letišti  pak o další hodinu. Opožděn ale i  MXP-PRG...

 

 

 

 

 

 

0